Održane prve radionice za volontere na e-Sportko

Održane su prve radionice u sklopu projekta E- Sportko, edukacija i volonterizam.

Kroz provedene radionice volonteri Udruge Sportko i Udruge Sportko-Split upoznali su se s mogućnostima i prilagodbi provedbe sportskih programa iz zatvorenih prostora na otvorene površine.

Provedene radionice služile su kao teorijska priprema za provedbu 1. Pilot projekta u sklopu Projekta E-Sportko na temu ˝Prilagodba sportskih programa iz zatvorenih prostora na otvorene površine˝

Cilj projekta: Cilj projekta „E- SPORTKO, edukacija i volonterizam“ je ojačati kapacitete Udruge Sportko i Sportko – Split za inovativne načine provedbe sportskih aktivnosti s djecom sa i bez poteškoća u vanrednim situacijama na području Splitsko-dalmatinske županije.

Cilj Projekta realizirat će se kroz edukaciju 2 djelatnika i 5 volontera te uz organizaciju volonterskog programa. Ciljna skupina (i partneri) su Udruge Sportko iz Imotskog i Sportko iz Splita, djelatnici i volonteri koji će imati direktnu korist od projekta. Krajnji korisnici su djeca s i bez poteškoća, korisnici programa Udruga Sportko – Imotski i Sportko – Split, s područja Splitsko-dalmatinske županije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi: 328.388,13 kuna, od čega Europska unija iz Europskog socijalnog fonda osigurava 85% , te Državni proračun Republike Hrvatske 15% navedenih sredstava.

Razdoblje provedbe projekta: od 21.03.2022. do 21.09.2023.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge za šport, rekreaciju i edukaciju SPORTKO