SPORTko za SVE!

Naziv poziva: Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport

Korisnik: Udruga za šport, rekreaciju i edukaciju SPORTKO, Imotski, Bruna Bušića 8, 21260 Imotski,+385 98 198 0430, www.sportko.hr

Partneri: Udruga za šport, rekreaciju i edukaciju SPORTKO – podružnica Split i Udruga osoba s invaliditetom Imotski

Cilj projekta: Povećati dostupnost kvalitetnog sportskog programa za djecu i mlade SDŽ kroz koji su integrirana djeca sa i bez poteškoća, koji potiče fair play i sportsko ponašanje, te prati integraciju djece. Program je besplatan za djecu s poteškoćama.

Provedba projekta direktno utječe na dostupnost i korištenje takvog programa za ciljnu skupinu, 40 djece s poteškoćama, te doprinosi njihovom uključenju u zajednicu i integraciju s djecom bez poteškoća što smanjuje rizik socijalne isključenosti.

Rezultati projekta, čijom realizacijom se ostvaruje cilj projekta:

Poboljšani kapaciteti 5 trenera za rad s djecom s poteškoćama kroz interdisciplinarnu suradnju sa stručnjacima i formiranje sustava praćenja različitih aspekata napretka i integracije djece s poteškoćama. To će se ostvariti provedbom radionica za 5 trenera od strane stručnih osoba, defektologa i logopeda, te izradom materijala kojim će se pratiti napredak djece s poteškoćama kroz sportske aktivnosti.

Provedena 2 ciklusa kvalitetnog sportskog programa u kojem će zajedno sudjelovala djeca s poteškoćama i djeca bez poteškoća. To će se ostvariti provedbom 2 ciklusa sportskih aktivnosti na 10 lokacija u Splitu, Solinu, Omišu i Imotskom na kojima će besplatno sudjelovati 40 djece s poteškoćama.

Ukupna vrijednost projekta iznosi: 686.906,07 kuna, od čega Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira iznos od 583.870,16 kuna bespovratnih sredstava.

Razdoblje provedbe projekta: od 01.10.2018. do 30.09.2020.

Kontakt osoba za više informacija: Tvrtko Aračić, akademija.sportko@gmail.com

Za više informacija o fondovima EU na stranici https://strukturnifondovi.hr/